Telefoon Telefonisch bestellen? 050-5793213


Artikelen 1 tot 10 van 163 in totaal

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Astrasat staat op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 11 t/m 15 oktober 2017

Satelliet prominent aanwezig op Kampeer en Camper Jaarbeurs


In Utrecht wordt van 11 tot en met 15 oktober de Kampeer en Camper Jaarbeurs georganiseerd. Satellietontvangst om tijdens de vakantie naar tv-zenders te kijken, heeft een prominente positie op de Jaarbeurs.

Lees het volledige nieuwsartikel op totaal TV: 
http://www.totaaltv.nl/nieuws/satelliet-prominent-aanwezig-op-kampeer-en-camper-jaarbeurs/

Bron: Totaal TV door Jarco Kriek

Geplaatst in Astrasat door Ton van Wessel

Doe mee met de like, deel en winactie en maak kans op een prijs t.w.v. € 1.195,-

Maak in 3 eenvoudige stappen kans op een volautomatische vlakantenne Xsarius Snipe 2 + complete installatie* op uw camper, caravan of boot t.w.v. totaal € 1.195,-

* Ga voor meer informatie over deze speciale actie en de actievoorwaarden naar: https://astrasat.nl/winactie-xsarius-snipe2-2017

Geplaatst in Astrasat door Ton van Wessel

Astrasat staat op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 11 t/m 15 oktober 2017

Astrasat staat op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 11 t/m 15 oktober 2017 standnummer 10.F013 met de merken Xsarius, SelfSat, Maxview, Nikkei, Salora en Finlux.

Maak kennis met alle nieuwe mogelijkheden van digitaal televisie kijken in Full HD en 4K Ultra HD voor thuis en op vakantie en profiteer van de vele interessante beurs acties en aanbiedingen.

Bestel nu vast uw beurskaarten en profiteer ook van de voorverkoop.

Geplaatst in Astrasat door Ton van Wessel

Camper Expo Beurs 2017

13 mrt. 2017 09:17:07

CamperExpo 

biedt schitterende campers van vele merken, nieuw én jong gebruikt.

Daarnaast handige accessoires, camperbouw, camperbladen, nieuwste gadgets, deskundig advies, leerzame presentaties en heel veel aanbiedingen. Test e-bikes op het fietsparcours. Tref de mooiste camperplaatsen en bestemmingen in Nederland, Europa en verder. Voor vakantie of weekend weg! 

 

Met 15.000 échte campervrienden en 100 exposanten is de CamperExpo de meest complete CamperBeurs. Fabrikanten, importeurs, dealers, toeleveranciers, clubs en verenigingen brengen een gevarieerd aanbod. Professionals, liefhebbers en gebruikers delen hun ervaringen en geven tips, informatie en advies.

Praktische informatie:

17 t/m 19 maart 2017, Houten (Utrecht) 

• Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur 

Meidoornkade 24, 3992 AE Houten (Utrecht)

Parkeren bij Expo Houten is gratis

Pendelbussen vanaf Station Houten, Uitgang De Molen


Voor ons proffesionele advies en een lekkere kop kofffie kunt u ons bezoeken in hal: 3, op standnummer: 316 

 

 

Geplaatst in Astrasat door Rene Alsleben

Schotelkijker kan niet zonder satmeter


Satmeters zijn een noodzakelijk kwaad geworden voor de satellietkijker. Totaal TV neemt twee modellen van het merk Xsarius onder de loep.

Met de komst van bandbreedtebesparende technieken is het uitrichten van een schotelantenne zonder hulpmiddelen bijna niet meer te doen. Een goed uitgerichte schotelantenne is echter nodig om onder elke weersomstandigheid ongestoord en storingsvrij naar satelliettelevisie te kunnen kijken. Zeker voor ontvangst van de pakketten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen op de Astra3-satellietpositie luistert de uitrichting van de schotelantenne nauw. Enkele millimeters afwijking van de ideale afstelling kunnen al zorgen voor blokken of uitval van het beeld bij een forse regenbui.

 

Prijsklassen

Natuurlijk zijn er satmeters in verschillende prijsklassen. De meeste schotelbezitters kennen wel het kleine apparaatje dat gaat piepen als de juiste satelliet is gevonden. Nog steeds zijn deze apparaten voor enkele tientallen euro's te koop. Maar echt aan te raden zijn ze niet. De schotelantenne moet tegenwoordig veel preciezer uitgericht worden, en daar hoort een nieuwe generatie satmeters bij. Ook die zijn er in diverse prijsklassen. De echte professional die dagelijks met het uitrichten van schotelantennes bezig is, kiest dan voor een duurder model van enkele honderden euro's. Voor consumenten is dit soort apparaten niet alleen onnodig prijzig, maar ze komen met zoveel functies dat ze hierdoor niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Xsarius biedt voor rond de honderd euro twee satmeters aan die naadloos aansluiten bij de behoeften van de modale satellietkijker.

 

Xsarius Satmeter HD Easy

Het instapmodel in nieuwe lijn van Xsarius heet HD Easy. Dit apparaat heeft een adviesverkoopprijs van 99 euro. Distributeur Astrasat levert het apparaat voorgeprogrammeerd, zodat het direct uit de doos kan worden gebruikt voor de belangrijkste in Europa te ontvangen satellietposities. Het gaat hierbij om Astra1 (19,2 graden oost), Astra2 (28,2 graden oost), Astra3 (23,5 graden oost) en Hot Bird (13 graden oost). Het fijne van deze satellietmeter is dat hij over een tuner beschikt die geschikt is voor zowel DVB-S als DVB-S2. Hierdoor kan een transponder met alleen in MPEG4 uitgezonden SD-kanalen zeer nauwkeurig worden uitgericht. Dat is vooral voor abonnees van CanalDigitaal een TV Vlaanderen een groot pluspunt.

 

Prettig in gebruik

De Xsarius Satmeter HD Easy wordt geleverd met een goede en uitgebreide Nederlandse handleiding. Om de satmeter tegen vallen of stoten te beschermen wordt een blauwe siliconen beschermhoes meegeleverd. Met de stroomadapter kan het apparaat opgeladen worden. Met een volle batterij heeft men meer dan voldoende tijd om meerdere schotelantennes uit te richten. Het apparaat kan ook op netspanning gebruikt worden. De Xsarius HD Easy heeft een handzaam formaat, maar de meegeleverde halsriem is een uitkomst omdat de gebruiker hierdoor beide handen vrij heeft bij het uitrichten van een schotel. Het heldere en duidelijke 2,4 inch display kan tijdens de werkzaamheden probleemloos worden afgelezen. Met dit display kunnen we - in combinatie met de aanwezige bedieningsknoppen - door het menu scrollen en de juiste afstelmogelijkheid kiezen. Grafisch wordt getoond hoe de voortgang van de uitrichting verloopt. Handig is dat de HD Easy over een gps-systeem beschikt dat automatisch vaststelt waar de schotel zich bevindt. Aan de hand hiervan wordt eveneens automatisch de juiste azimut en elevatie berekend. De ondersteuning van NIT-satellietherkenning en de DiSEqC-protocollen 1.0 en 1.1 maken het apparaat nog completer. Ook multisat-schotelinstallaties met maximaal vier satellietposities kunnen zo nauwkeurig uitgericht worden. Dat maakt deze satellietmeter dus ook geschikt voor uitrichting van de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen geleverde LNB-modellen DUO LNB en Triple LNB. 

 

Beeld en geluid

Met de satellietmeter zijn verschillende ontvangstwaarden op een makkelijke manier meetbaar. Via een LED-indicator kan duidelijk de signaalsterkte tijdens de schotelinstallatie uitgelezen worden. Via het display kunnen we onder meer de waarden van signaal/ruisverhouding (SN), en bit error rate (BER) te weten komen. Mocht het tijdens de installatie te schemerig worden, dan biedt de in de satellietmeter ingebouwde zaklamp uitkomst. En voor wie heimwee heeft naar de tijd van de piepende satmeter: naast optische aflezing kan de HD Easy Pro ook nog het ouderwetse akoestische signaal afgeven. De Xsarius HD Easy wordt voorgeprogrammeerd geleverd. De gebruiker kan desgewenst echter bepalen welke satellieten door het apparaat herkend moeten worden. Een USB-aansluiting - kabel meegeleverd - maakt het mogelijk om satellieten uit het apparaat te verwijderen of toe te voegen. Altijd handig voor wie met de caravan of camper op vakantie gaat en door meerdere landen reist met 'exotische' satellieten. De USB-aansluiting kan tevens gebruikt worden om het apparaat van nieuwe firmware/software te voorzien. Belangrijk bij dit alles is dat niet alleen de gebruikshandleiding in het Nederlands is, maar ook ook de schermtaal in Nederlands beschikbaar is.

 

Xsarius HD Easy Pro

Voor dertig euro meer - adviesprijs 129 euro - is de Xsarius Satmeter HD Easy Pro verkrijgbaar. En die meerprijs is de HD Easy Pro zeker waard. Naast de functionaliteiten van de Easy Pro heeft deze satellietmeter een veel snellere chipset aan boord. Veranderende meetwaarden zijn door de snellere reactietijd nog eerder op het scherm en het LED-display te zien. Daarnaast heeft het duurdere model een gevoeligere tuner en de accuduur is door gebruik van een Li-ion batterij maar liefst tot tien uur uitgebreid. Maar er zijn ook belangrijke technische voordelen voor de veeleisende gebruiker. Zo beschikt de HD Easy Pro over een spectrum analyzer. Waar de HD Easy slechts één transponder gelijktijdig kan uitlezen, kan de Easy Pro HD dit met acht transponders tegelijk. Men kan dus duidelijk zien wat de verbeterde uitrichting van een bepaalde transponder voor consequenties heeft voor de ontvangst van andere transponders op dezelfde satelliet. Op deze manier ziet men heel overzichtelijk op het kleurendisplay hoe de schotel uitgericht kan worden voor de optimale ontvangst van de belangrijkste transponders op een bepaalde satelliet. Ook de meetmogelijkheden zijn uitgebreid. Naast de BER- kan ook de MER-waarde (modulation error ratio) gemeten worden. Daarnaast zijn er meer DiSEqC-mogelijkheden. Naast 1.0 en 1,1 worden ook 1.2 en USALS ondersteund. Hierdoor zijn ook multisat-schotelinstallaties met meer dan vier LNB's en draaibare schotelinstallaties zeer nauwkeurig uit te richten. Ondanks die extra mogelijkheden blijft de HD Easy Pro in gebruik zeer gebruiksvriendelijk.

 

Conclusie

Satmeters zijn er in diverse prijsklassen met daarbij behorende mogelijkheden. Xsarius biedt met de HD Easy en HD Easy Pro betaalbare meetapparatuur waarmee elke satellietkijker de schotelantenne probleemloos zo nauwkeurig mogelijk kan afstellen en uitrichten. Onze voorkeur gaat uit naar de HD Easy Pro, die voor een meerprijs van dertig euro heel veel extra's biedt.

 

De geteste apparatuur is beschikbaar gesteld door Astrasat, Groningen

 

Geplaatst in Astrasat door Rene Alsleben

KAMPEER GADGETS

16 jan. 2017 12:21:58

Geplaatst in Astrasat door Rene Alsleben

CARAVANA 2017

22 dec. 2016 10:29:37

 

Caravana Leeuwarden

Van donderdag 19 tot en met dinsdag 24 januari 2017 staat Astrasat op de grootste kampeerbeurs van Nederland: de Caravana in Leeuwarden. Campers, caravans, accessoires en campings; Caravana is een ware must voor de kampeerliefhebber.

Ons assortiment

Op Caravana zullen we producten voor de kampeermarkt tonen en demonsteren. 

Hierbij kunt u denken aan volautomatische satellietschotels van Xsarius, Selfsat en 

Maxview. Maar ook aan de compacte ontvangers van bijvoorbeeld Xsarius, Homecast en Amiko en de daarbij behorende randapparatuur

Wij zien u graag in Leeuwarden!

Onze stand is te bezoeken op nummer 4330. Onder het genot van een kop koffie willen we u graag onze collectie laten zien, en persoonlijk met u in contact komen.

 

Labels:

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

VU+ Ultimo 4K NU LEVERBAAR

14 dec. 2016 11:20:44

De Vu+ Ultimo 4K - Beleef in optimaal beeldformaat - Nu leverbaar

Je vindt De Vu+ Ultimo 4K hier --> LEVERBAAR VU+ Ultimo 4K

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

VU+ Uno 4K NU LEVERBAAR!

1 dec. 2016 13:31:56

De Vu+ Uno 4K - Beleef in optimaal beeldformaat - Nu leverbaar in 2 modellen

Je vindt De Vu+ Uno 4K hier --> LEVERBAAR VU+ UNO 4K

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

De Vu+ Solo 2 - de meest krachtige en succesvolle Full HD Twin tuner - is nu in prijs verlaagd!

Lees meer
Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

Artikelen 1 tot 10 van 163 in totaal

per pagina
Van laag naar hoog sorteren