Telefoon Telefonisch bestellen? 050-5793213


Artikelen 1 tot 10 van 160 in totaal

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Xsarius Sniper: weer ouderwets ongecodeerd naar Franse zenders kijken


De Nederlandse fabrikant Xsarius heeft een nieuwe ontvanger op de markt gebracht. Xsarius Sniper lijkt primair gericht op de recreatiemarkt. Maar de kleine ontvanger biedt ook voor een grotere groep kijkers belangrijke voordelen. Zo kan men met dit apparaatje weer zonder abonnement en smartcard naar Franse publieke, maar ook commerciële, zenders via de satelliet kijken. Een mogelijkheid die vorig jaar verloren ging toen deze zenders gecodeerd gingen uitzenden.

Kijken we naar de Xsarius Sniper dan valt de omvang op. Het apparaatje past in de palm van een hand. Behalve de voorzijde worden alle kanten gebruikt voor het aansluiten van kabels en geheugenapparaten zoals USB harde schijf of USB-stick. Aan de onderzijde van de ontvanger kan een smartcard geplaatst worden. Door emulatie werkt de interne Conax-kaartlezer met de smartcard van Canal Digitaal en TV Vlaanderen. Handig is dat de Xsarius Sniper fastscan ondersteunt. Deze zenderlijsten worden ook automatisch ververst. Alle bekende mogelijkheden van een satellietontvanger zijn aanwezig. Jammer genoeg is er geen CI-slot aanwezig.

Kijken we naar de online mogelijkheden dan zijn deze groot. Via het interne thuisnetwerk kan met de mediaspeler functie naar onder meer films en foto’s gekeken worden en naar muziek geluisterd worden. Via internet kan via m3u-lijsten naar tv-zenders over de gehele wereld gekeken worden. Het beluisteren van tienduizenden radiozenders via internet behoort eveneens tot de mogelijkheid. Maar dat is nog niet alles. Met en beetje spelen en puzzelen kan KODI, voorheen XBMC, op de Xsarius Sniper geplaatst worden. Het is aan de gebruiker zelf om te beslissen of men in KODI add-ons installeert waarmee illegaal naar films en series gekeken kan worden. Maar ook Stalker en Xtream worden ondersteund. Hiermee kunnen eveneens tv-pakketten uit de gehele wereld online bekeken worden.

Maar de Xsarius Sniper biedt ook op satellietgebied meer dan veel andere duurdere ontvangers. Zo is er een hardwarematige blindscan die ook zenders uitgezonden met een zeer lage maar ook hoge symbolrate vindt en in de zenderlijst plaats. Zo kunnen radiozenders met een symbolrate van minder dan 200 beluisterd worden. Maar nog belangrijker is de ondersteuning van Multistream bij de gebruikte, overigens goed gevoelige, tuner.

Met Multistream kan bijvoorbeeld ongecodeerd naar een groot aanbod van Franse en Italiaanse zenders via de Eutelsat 5WA-satelliet op 5 graden oost gekeken worden.Met Multistream kan bijvoorbeeld ongecodeerd naar een groot aanbod van Franse en Italiaanse zenders via de Eutelsat 5WA-satelliet op 5 graden oost gekeken worden. Het gaat hierbij niet alleen om een groot aanbod van Franse en Italiaanse publieke zenders maar ook van vele commerciële zenders uit deze landen. Zonder smartcard en CI+ module kan dus weer kosteloos naar deze zenders gekeken worden. Sommige zelfs in HD-kwaliteit. En het vinden van de zenders gaat makkelijk. Zonder handmatig moeilijke instellingen te moeten plaatsen die nu eenmaal bij Multistream-ontvangst horen. Alles wordt automatisch door de ontvanger zelf gedaan als men op deze satelliet een blindscan zoekopdracht uitvoert of de gebruikte frequentie handmatig met een zoekopdracht inleest.

Xsarius Sniper heeft een adviesverkoopprijs van 79 euro, Voor dit geld krijgt de koper weel mogelijkheden binnen handbereik. De ontvanger is geschikt voor HEVC (H.265) maar kan geen Ultra HD-zenders of bestanden weergeven.

Bron: http://www.satellitemagazine.com/artikelen/xsarius-sniper-weer-ouderwets-ongecodeerd-naar-franse-zenders-kijken/

Direct bestellen: https://astrasat.nl/digitale-ontvangers/xsarius-sniper-hd-h-265.html

Geplaatst in Product nieuws door Ton van Wessel

Schotelkijker kan niet zonder satmeter


Satmeters zijn een noodzakelijk kwaad geworden voor de satellietkijker. Totaal TV neemt twee modellen van het merk Xsarius onder de loep.

Met de komst van bandbreedtebesparende technieken is het uitrichten van een schotelantenne zonder hulpmiddelen bijna niet meer te doen. Een goed uitgerichte schotelantenne is echter nodig om onder elke weersomstandigheid ongestoord en storingsvrij naar satelliettelevisie te kunnen kijken. Zeker voor ontvangst van de pakketten van CanalDigitaal en TV Vlaanderen op de Astra3-satellietpositie luistert de uitrichting van de schotelantenne nauw. Enkele millimeters afwijking van de ideale afstelling kunnen al zorgen voor blokken of uitval van het beeld bij een forse regenbui.

 

Prijsklassen

Natuurlijk zijn er satmeters in verschillende prijsklassen. De meeste schotelbezitters kennen wel het kleine apparaatje dat gaat piepen als de juiste satelliet is gevonden. Nog steeds zijn deze apparaten voor enkele tientallen euro's te koop. Maar echt aan te raden zijn ze niet. De schotelantenne moet tegenwoordig veel preciezer uitgericht worden, en daar hoort een nieuwe generatie satmeters bij. Ook die zijn er in diverse prijsklassen. De echte professional die dagelijks met het uitrichten van schotelantennes bezig is, kiest dan voor een duurder model van enkele honderden euro's. Voor consumenten is dit soort apparaten niet alleen onnodig prijzig, maar ze komen met zoveel functies dat ze hierdoor niet erg gebruiksvriendelijk zijn. Xsarius biedt voor rond de honderd euro twee satmeters aan die naadloos aansluiten bij de behoeften van de modale satellietkijker.

 

Xsarius Satmeter HD Easy

Het instapmodel in nieuwe lijn van Xsarius heet HD Easy. Dit apparaat heeft een adviesverkoopprijs van 99 euro. Distributeur Astrasat levert het apparaat voorgeprogrammeerd, zodat het direct uit de doos kan worden gebruikt voor de belangrijkste in Europa te ontvangen satellietposities. Het gaat hierbij om Astra1 (19,2 graden oost), Astra2 (28,2 graden oost), Astra3 (23,5 graden oost) en Hot Bird (13 graden oost). Het fijne van deze satellietmeter is dat hij over een tuner beschikt die geschikt is voor zowel DVB-S als DVB-S2. Hierdoor kan een transponder met alleen in MPEG4 uitgezonden SD-kanalen zeer nauwkeurig worden uitgericht. Dat is vooral voor abonnees van CanalDigitaal een TV Vlaanderen een groot pluspunt.

 

Prettig in gebruik

De Xsarius Satmeter HD Easy wordt geleverd met een goede en uitgebreide Nederlandse handleiding. Om de satmeter tegen vallen of stoten te beschermen wordt een blauwe siliconen beschermhoes meegeleverd. Met de stroomadapter kan het apparaat opgeladen worden. Met een volle batterij heeft men meer dan voldoende tijd om meerdere schotelantennes uit te richten. Het apparaat kan ook op netspanning gebruikt worden. De Xsarius HD Easy heeft een handzaam formaat, maar de meegeleverde halsriem is een uitkomst omdat de gebruiker hierdoor beide handen vrij heeft bij het uitrichten van een schotel. Het heldere en duidelijke 2,4 inch display kan tijdens de werkzaamheden probleemloos worden afgelezen. Met dit display kunnen we - in combinatie met de aanwezige bedieningsknoppen - door het menu scrollen en de juiste afstelmogelijkheid kiezen. Grafisch wordt getoond hoe de voortgang van de uitrichting verloopt. Handig is dat de HD Easy over een gps-systeem beschikt dat automatisch vaststelt waar de schotel zich bevindt. Aan de hand hiervan wordt eveneens automatisch de juiste azimut en elevatie berekend. De ondersteuning van NIT-satellietherkenning en de DiSEqC-protocollen 1.0 en 1.1 maken het apparaat nog completer. Ook multisat-schotelinstallaties met maximaal vier satellietposities kunnen zo nauwkeurig uitgericht worden. Dat maakt deze satellietmeter dus ook geschikt voor uitrichting van de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen geleverde LNB-modellen DUO LNB en Triple LNB. 

 

Beeld en geluid

Met de satellietmeter zijn verschillende ontvangstwaarden op een makkelijke manier meetbaar. Via een LED-indicator kan duidelijk de signaalsterkte tijdens de schotelinstallatie uitgelezen worden. Via het display kunnen we onder meer de waarden van signaal/ruisverhouding (SN), en bit error rate (BER) te weten komen. Mocht het tijdens de installatie te schemerig worden, dan biedt de in de satellietmeter ingebouwde zaklamp uitkomst. En voor wie heimwee heeft naar de tijd van de piepende satmeter: naast optische aflezing kan de HD Easy Pro ook nog het ouderwetse akoestische signaal afgeven. De Xsarius HD Easy wordt voorgeprogrammeerd geleverd. De gebruiker kan desgewenst echter bepalen welke satellieten door het apparaat herkend moeten worden. Een USB-aansluiting - kabel meegeleverd - maakt het mogelijk om satellieten uit het apparaat te verwijderen of toe te voegen. Altijd handig voor wie met de caravan of camper op vakantie gaat en door meerdere landen reist met 'exotische' satellieten. De USB-aansluiting kan tevens gebruikt worden om het apparaat van nieuwe firmware/software te voorzien. Belangrijk bij dit alles is dat niet alleen de gebruikshandleiding in het Nederlands is, maar ook ook de schermtaal in Nederlands beschikbaar is.

 

Xsarius HD Easy Pro

Voor dertig euro meer - adviesprijs 129 euro - is de Xsarius Satmeter HD Easy Pro verkrijgbaar. En die meerprijs is de HD Easy Pro zeker waard. Naast de functionaliteiten van de Easy Pro heeft deze satellietmeter een veel snellere chipset aan boord. Veranderende meetwaarden zijn door de snellere reactietijd nog eerder op het scherm en het LED-display te zien. Daarnaast heeft het duurdere model een gevoeligere tuner en de accuduur is door gebruik van een Li-ion batterij maar liefst tot tien uur uitgebreid. Maar er zijn ook belangrijke technische voordelen voor de veeleisende gebruiker. Zo beschikt de HD Easy Pro over een spectrum analyzer. Waar de HD Easy slechts één transponder gelijktijdig kan uitlezen, kan de Easy Pro HD dit met acht transponders tegelijk. Men kan dus duidelijk zien wat de verbeterde uitrichting van een bepaalde transponder voor consequenties heeft voor de ontvangst van andere transponders op dezelfde satelliet. Op deze manier ziet men heel overzichtelijk op het kleurendisplay hoe de schotel uitgericht kan worden voor de optimale ontvangst van de belangrijkste transponders op een bepaalde satelliet. Ook de meetmogelijkheden zijn uitgebreid. Naast de BER- kan ook de MER-waarde (modulation error ratio) gemeten worden. Daarnaast zijn er meer DiSEqC-mogelijkheden. Naast 1.0 en 1,1 worden ook 1.2 en USALS ondersteund. Hierdoor zijn ook multisat-schotelinstallaties met meer dan vier LNB's en draaibare schotelinstallaties zeer nauwkeurig uit te richten. Ondanks die extra mogelijkheden blijft de HD Easy Pro in gebruik zeer gebruiksvriendelijk.

 

Conclusie

Satmeters zijn er in diverse prijsklassen met daarbij behorende mogelijkheden. Xsarius biedt met de HD Easy en HD Easy Pro betaalbare meetapparatuur waarmee elke satellietkijker de schotelantenne probleemloos zo nauwkeurig mogelijk kan afstellen en uitrichten. Onze voorkeur gaat uit naar de HD Easy Pro, die voor een meerprijs van dertig euro heel veel extra's biedt.

 

De geteste apparatuur is beschikbaar gesteld door Astrasat, Groningen

 

Geplaatst in Astrasat door Rene Alsleben

KAMPEER GADGETS

16 jan. 2017 12:21:58

Geplaatst in Astrasat door Rene Alsleben

CARAVANA 2017

22 dec. 2016 10:29:37

 

Caravana Leeuwarden

Van donderdag 19 tot en met dinsdag 24 januari 2017 staat Astrasat op de grootste kampeerbeurs van Nederland: de Caravana in Leeuwarden. Campers, caravans, accessoires en campings; Caravana is een ware must voor de kampeerliefhebber.

Ons assortiment

Op Caravana zullen we producten voor de kampeermarkt tonen en demonsteren. 

Hierbij kunt u denken aan volautomatische satellietschotels van Xsarius, Selfsat en 

Maxview. Maar ook aan de compacte ontvangers van bijvoorbeeld Xsarius, Homecast en Amiko en de daarbij behorende randapparatuur

Wij zien u graag in Leeuwarden!

Onze stand is te bezoeken op nummer 4330. Onder het genot van een kop koffie willen we u graag onze collectie laten zien, en persoonlijk met u in contact komen.

 

Labels:

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

VU+ Ultimo 4K NU LEVERBAAR

14 dec. 2016 11:20:44

De Vu+ Ultimo 4K - Beleef in optimaal beeldformaat - Nu leverbaar

Je vindt De Vu+ Ultimo 4K hier --> LEVERBAAR VU+ Ultimo 4K

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

VU+ Uno 4K NU LEVERBAAR!

1 dec. 2016 13:31:56

De Vu+ Uno 4K - Beleef in optimaal beeldformaat - Nu leverbaar in 2 modellen

Je vindt De Vu+ Uno 4K hier --> LEVERBAAR VU+ UNO 4K

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

De Vu+ Solo 2 - de meest krachtige en succesvolle Full HD Twin tuner - is nu in prijs verlaagd!

Lees meer
Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

Nu ook zondag- en maandaglevering!

10 nov. 2016 17:17:19

Levertijd

 • Op werkdagen vóór 21.00 uur besteld, morgen in huis.
  Astrasat geeft u de beste bezorgservice. Bestel je op werkdagen voor 21.00 uur dan heeft u de bestelling de volgende werkdag in huis.

 • Nu ook zondag- en maandaglevering.
  Astrasat levert tegenwoordig ook gratis op de zondag en maandag.
  *alleen mogelijk voor bestellingen in Nederland
  ** voor zondagleveringen dient u dit aan te geven in het opmerkingenveld, aan het einde van het bestellingsproces.
 • Direct uit eigen voorraad leverbaar.
  Astrasat heeft een groot magazijn waardoor alle producten vrijwel altijd op voorraad zijn.
Bestel vóór 21.00 uur op: 1e bezorging op: 2e bezorging op:
Maandag Dinsdag Woensdag
Dinsdag Woensdag Donderdag
Woensdag Donderdag Vrijdag
Donderdag Vrijdag Zaterdag
Vrijdag Zaterdag Maandag
Zaterdag (vóór 17:00 uur) Zondag * Maandag
*bestelling op zondag ontvangen, dan dient u dit aan te geven in het opmerkingenveld, aan het einde van het bestellingsproces.
Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

 Nieuw bij Astrasat! De VU+ UNO 4K! 

De VU+ UNO 4K beschikt over een flexibele Plug&Play Dual FBC DVB-S2 of DVB-C tuner. Zo kunt u tot wel 8 kanalen tegelijkertijd bekijken, streamen of opnemen!

PRE-ORDER NU!    VU+ Uno 4K

*Leverbaar vanaf 30-11-2016

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

De fysieke winkel van Astrasat in Groningen is 12 & 13 oktober gesloten in verband met onze deelname aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Voor bestellingen kunt u terecht op www.astrasat.nl of bent u natuurlijk van harte welkom in de Jaarbeurs te Utrecht!

Excuses voor het ongemak.

- Team Astrasat

Lees meer
Geplaatst in Astrasat door Eelke Nijboer

Artikelen 1 tot 10 van 160 in totaal

per pagina
Van laag naar hoog sorteren