Xsarius presenteert vandaag met trots een nieuwe Linux gestuurde Full HD ontvanger. Xsarius i-GO² is net als zijn voorganger (de Xsarius i-GO CICD edition) een ontvanger die zeer geschikt is voor gebruik op de camping of caravan. De ontvanger beschikt over een 12V aansluiting, een infrarood aansluiting en is zeer compact. Voor thuis gebruik was de Xsarius i-GO CICD edition ook zeer geschikt. De Xsarius i-GO² daarentegen beschikt over nieuwe interessante mogelijkheden.

Zo kan de ontvanger aangesloten worden op het internet waardoor er gebruik gemaakt kan worden van de Opera webbrowser. De Opera webbrowser stelt u in staat om net als op uw computer verschillende websites te bezoeken. De ontvanger biedt ook ondersteuning voor HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). HbbTV is een nieuwe interactieve tv-dienst. HbbTV combineert naadloos TV diensten met breedband internet. Dankzij deze nieuwe interactieve dienst behoort onder andere het stemmen via uw televisie tot de mogelijkheden. Het gebruik maken van sociale netwerken, interactieve advertenties, programma gemist en programma gerelateerde diensten zoals digitale teletekst en elektronische programma gids zijn eveneens interactieve toevoegingen.

Indien de ontvanger is aangesloten op internet behoort het afspelen van Youtube video's op uw televisiescherm tot de mogelijkheden. De correcte werking hiervan is echter niet gegarandeerd omdat deze afhankelijk is van Youtube. Tevens kunnen de meest actuele weersverwachtingen worden opgevraagd. U kunt met de Xsarius i-GO² via uw thuisnetwerk foto of video bestanden streamen vanaf uw PC of NAS server. De Xsarius i-GO² is ten opzichte van zijn voorganger nog leuker geworden.

De Xsarius i-GO² is tevens voorzien van een nieuwe afstandsbediening met QWERTY toetsenbord. Deze komt goed van pas bij het gebruik van de internet functies. Onveranderd is het gebruiksgemak waarmee de Xsarius i-GO² bedient kan worden. De ontvanger kan nog altijd met de 1-2-3 wizard ingesteld worden voor uw CanalDigitaal of TV Vlaanderen abonnement. De Xsarius i-GO² Is uiteraard ook weer voorzien van een Nederlandstalige handleiding.