Dinsdag 9 juli stelt CanalDigitaal nieuwe zenderlijsten voor u beschikbaar. Zowel de SD- als de HD-zenderlijst wordt vernieuwd. Heeft u een gecertificeerde ontvanger, dan hoeft u niets te doen. De nieuwe zenderlijst wordt namelijk automatisch voor u ingeladen.

Krijgt u op RTL4 een waarschuwingstekst in beeld, dan dient u de zenderlijst handmatig opnieuw in te laden. Dit kan via het gebruikersmenu van uw ontvanger. Meer informatie over het handmatig inladen van zenderlijsten vindt u op de website: http://www.ikverhuismee.tv.

Achtergrondinformatie: frequentiewijziging RTL-zenders Zender- en frequentiewijzigingen worden door CanalDigitaal altijd meegenomen in haar zenderlijst. Sinds woensdag 3 juli worden de SD-zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 via een nieuwe satellietfrequentie doorgegeven. Kijkt u uitsluitend naar de HD-zenders RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD en RTL8 HD dan wijzigt er voor u niets. Het is echter wel aan te raden om de nieuwe zenderlijst (opnieuw) in te laden als uw ontvanger dit nog niet automatisch heeft gedaan.

Vanaf 10 juli verschijnt er op de oude frequenties van de RTL-zenders een waarschuwingstekst in beeld. Hierin geven we aan dat de zenderlijst (opnieuw) moet worden ingeladen. De oude frequenties van de RTL-zenders blijven actief tot en met 27 augustus. Laad de nieuwe zenderlijst in ieder geval voor 27 augustus opnieuw in om de RTL-zenders te kunnen blijven ontvangen.

Is het nodig om mijn apparatuur te vervangenNee, in principe niet. De RTL-zenders blijven ook na de frequentiewijziging te bekijken met de standaard SD- of HD-ontvangers. Ook de ontvangstkop van uw schotelantenne kan ongewijzigd blijven. De nieuwe frequenties laadt u eenvoudig in door de SD- of HD-zenderlijst opnieuw in te laden.

Aankomende zenderwijzigingen: een overzicht Vanaf begin augustus worden de zenders Veronica/DisneyXD en Discovery Channel via twee verschillende satellietfrequenties uitgezonden. Ook deze zenders worden vanaf 27 augustus op de oude frequentie uitgeschakeld . Wij adviseren u begin augustus uw zenderlijst voor deze zenders opnieuw in te laden.