Satelliet televisie is een nog steeds groeiende markt. En niet voor niets. De afgelopen maanden hebben de grote kabelmaatschappijen veel Duitse zenders uit hun pakket gehaald. Dit tot grote onvrede van de kijker. De populariteit van het Duitstalige zenderaanbod blijkt namelijk groot.

Per 1 mei stopt het analoge signaal van Duitse zenders via de ASTRA-satelliet. Dat is voor veel zenders in Duitsland reden om over te stappen op HD. Vanaf deze datum is een indrukwekkende lijst van populaire Duitse zenders gratis te ontvangen in de hoogste kwaliteit. Zonder abonnement zijn deze zogenaamde free-to-air zenders te bekijken met behulp van een schotelantenne (gericht op ASTRA 19.2) en een HD set-top-box.

De ASTRA-satelliet is de thuisbasis van het grootste aanbod van Duitse TV-zenders. Van RTL tot ARD en van ARTE tot KabelEins. Meer dan 100 Duitse zenders kunt u ontvangen via ASTRA 19.2, een groot gedeelte nog gratis ook. Bovendien groeit het aantal zenders dat in HD uitzend de komende tijd explosief. Daarmee biedt ASTRA dus het aantrekkelijkste aanbod.

Ook Engeland is bezig met het digitaliseren van het televisie signaal. BBC 2 is al afgeschakeld, BBC 1, ITV en Channel 4 volgen later. Pas in oktober zal heel Engeland zijn overgeschakeld op digitale tv.

Tijdens de Olympische spelen later dit jaar zal de BBC groots gaan uitpakken. De satellietkijker zal maar liefst 24 HD streams kunnen ontvangen en allemaal ongecodeerd. Daarnaast zullen de streams online worden aangeboden. Zowel Sky Digital als Freesat zullen de kanalen via satelliet gaan doorgeven. Dat Freesat dit ook doet, houdt automatisch in dat deze ongecodeerd via de befaamde Britse satellietpositie Astra2 op 28,2 graden oost te zien zullen

Kom bij ons langs voor een advies op maat. Wij vertellen u alles over de benodigde appartuur en kunnen dit vakkundig voor u installeren. Het ruime aanbod van gratis te ontvangen zenders via satelliet is ons als geen ander bekend. Laat u dus vrijblijvend informeren. Ook adviseren wij u graag over de mogelijkheden om de Nederlandse zenders te ontvangen.