In navolging van Sat4All heeft ook Totaal TV de VU+ Ultimo getest.

Ook Totaal TV kwam tot de conclusie dat de ontvanger zich met recht ultiem mag noemen. Hoewel Totaal TV bij hoge uitzondering het certificaat "perfect" aan een ontvanger toewijst is de VU+ Ultimo beoordeeld als perfect.

VU+ Ultimo

De VU+ Ultimo overtreft zijn populaire voorganger op alle fronten. Is er dan toch nog toekomst voor de Linux satellietontvanger? De beeldkwaliteit van de VU+ Ultimo is verbluffend goed. We kunnen helaas niet kiezen voor de 1080p beeldinstelling. Niet dat dit voor ontvangst van tv-kanalen van belang is. Er worden namelijk geen tv-kanalen in 1080p uitgezonden. Deze ontvanger kan echter ook als mediaspeler dienst doen, en dan komt het gemis van 1080p wel om de hoek kijken. Verwacht overigens niet dat deze ontvanger naast de ultieme tv-decoder ook een ultieme mediaspeler is. Het werkt, maar daarbij laat hij regelmatig wat steekjes vallen.

De gebruikersvriendelijkheid is groot. Natuurlijk moet de gebruiker even wennen aan de bedieningsstructuur van Enigma2. Voor wie dat eenmaal doorheeft is het allemaal een fluitje van een cent en zijn de voordelen enorm.

De VU+ Ultimo is een ontvanger waar we vrolijk van worden. Een ontvanger die zichzelf met recht ultiem mag noemen.

Bron: Totaal TV